زلزله تربت‌جام خسارت نداشت (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت جام را لرزاند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۴ شرور تهران با شلیک پلیس دستگیر شدند زلزله تهران را لرزاند | واکنش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به اعلام نشدن زمین لرزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر در دادگاه | ماجرای قتل‌ها چه بود؟ نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در شمال و غرب کشور سازمان هواپیمایی کشوری درباره‌ی تهیه بلیت پرواز‌های اربعین اطلاعیه صادر کرد آیا شیرین‌کننده‌های غذایی، بلوغ را در کودکان تسریع می‌کنند؟ چگونه احساس تشنگی را در پیاده‌روی اربعین کاهش دهیم؟ بهترین زمان مصرف چای سبز برای لاغری چه موقع است؟ خدمات ویژه مجهزترین بیمارستان سیار کشور در عمود ٩٨٩ زیبایی و طراوت پوست با میوه‌های تابستانی به بهانه ۱۷ مرداد، روز خبرنگار | ۴ روایت از رنج و رسالت  خبرنگارانی که در جنگ ۱۲ روزه پای کار بودند راننده تاکسی اینترنتی در مشهد، سرکرده باند سرقت‌های مسلحانه اهواز از آب درآمد! عجیب اما واقعی؛ صدور سند برای ۲۵ سانتی‌متر زمین در کاشان !
سرخط خبرها

پیشگیری از حدود ۱۰۰۰ سقط جنین در خراسان رضوی | گاهی برای جلوگیری از سقط یک جنین میجنگیم

  • کد خبر: ۱۶۵۷۹۲
  • ۰۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۴
پیشگیری از حدود ۱۰۰۰ سقط جنین در خراسان رضوی | گاهی برای جلوگیری از سقط یک جنین میجنگیم
مدیر مرکز نفس خراسان رضوی گفت: از اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ تا کنون در سطح کشور، بیش از هزار و ۵۰۰ مورد پیشگیری از سقط جنین سالم انجام شده است که از این تعداد ۹۹۸ مورد پیشگیری از سقط جنین سالم متعلق به خراسان رضوی بوده است که سهم مرکز نفس مشهد ۴۹۸ نفر است.

تکتم زاده احمد در گفتگو با شهرآرانیوز، با بیان اینکه رویکرد مرکز نیکوکاری نفس فرهنگسازی، مشاوره و حمایت از خانواده‌هایی است که تصمیم به سقط ارادی جنین سالم خود دارند، اظهار کرد: نگاه مرکز نفس به مساله سقط جنین صرفا افزایش جمعیت نیست بلکه به دنبال جلوگیری از عملی غیراخلاقی و غیرانسانی هستیم، حتی اگروضعیت جمعیتی کشوردرحالت ایده آل بود باز هم سقط جنین یک بحران بود گرچه این اقدام به صورت غیرمستقیم درمساله جمعیتی تاثیرگذارخواهد بود.

مدیر مرکز نفس خراسان رضوی با اشاره به وضعیت بحرانی جمعیت در کشور و ضرورت اتخاذ تدابیر پیشگیرانه در این راستا، گفت:طبق آمار رسمی، روزانه در کشور ما حدود یک‌هزار سقط جنین صورت می‌گیرد که از این میزان تنها پنج درصد بصورت غیر ارادی و قانونی اتفاق می‌افتد و در ۹۵ درصد باقیمانده عمل سقط بصورت غیرقانونی و با بنا بر خواست خانواده‌ها صورت می‌پذیرد که چنانچه اقدامات موثر و پیشگیرانه‌ای در این جهت صورت بپذیرد، گام موثری در جهت بهبود شرایط بحرانی جمعیت کشورمان خواهد بود.

وی با بیان اینکه این اقدام خانواده‌ها می‌تواند دلایل مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و... داشته باشد افزود: گاهی هنجار‌های عرفی و قبح‌های اجتماعی که هیچ وجهه قانونی و مبنای شرعی هم ندارند، سبب چنین تصمیمات اشتباهی در خانواده‌ها می‌شوند مثلا اینکه یک زوج در دوران عقد ناخواسته فرزند دار شده اند یا بارداری در سن بالای ۴۰ سال و یا زیر ۲۰ سال اتفاق افتاده است، همچنین ممکن است خانواده‌ای سقف خاصی برای تعداد فرزندانشان قائل باشند و یا جنسیت جنین را ملاک فرزند داشتن یا نداشتن قرار دهند و لذا در همه این موارد ممکن است والدین تحت تفکرات ناصحیح دست به قتل فرزند سالم خود بزنند و چرخه زندگی او را در همان دوران جنینی قطع کنند در حالیکه می‌توان با یک ارتباط گیری درست و ارائه حمایت‌های لازم آن‌ها را از حرکت در چنین مسیری که هم به لحاظ قانونی و هم شرعی و اخلاقی ناپسند است، بازداشت.

زاده احمد همچنین با چندوجهی خواندن خدمات مرکز نیکوکاری نفس (از جمله خدمات فرهنگی، اقتصادی، مشاوره‌ای و...) گفت: در بخش ارائه خدمات مالی مرکز، چنانچه خانواده‌ای طبق تحقیقات و بررسی‌های ما نیازمند شناخته شود، حمایت‌های مالی مرکز در دوران پس از تولد فرزند و حتی تا ۵ سالگی کودک ادامه خواهد داشت. همچنین به زوج‌هایی که در دوران عقد فرزند دار شده و در عین حال توان مالی برای شروع زندگی مشترک را ندارند مرکز نیکوکاری نفس کمک‌های مالی جهت تهیه جهیزیه به آنان خواهد داشت.

وی با بیان اینکه از زمان راه‌اندازی مراکز نفس از اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ در سطح کشور تا کنون، بیش از هزار و ۵۰۰ مورد پیشگیری از سقط جنین سالم انجام شده است افزود: از این تعداد ۹۹۸ مورد پیشگیری از سقط جنین سالم متعلق به خراسان رضوی بوده است که سهم مرکز نفس مشهد ۴۹۸ نفر است.

مدیر مرکز نفس خراسان رضوی با  شرح چگونگی فعالیت این مرکز مردمی گفت: ازتمامی مطب‌ها، متخصصین زنان وزایمان ومراکزبهداشت، افرادیکه قصد سقط جنین دارند را شناسایی میکنیم و با تعاملی که با ماما‌ها داریم این افراد را به ما معرفی میکنند.

زاده احمد در ادامه گفت:در ابتدا، فرد، به زعم خود به مرکز تخصصی سقط جنین مراجعه میکند و مشکلش را مطرح میکند ضمن حفظ اسرار مادر، طی جلسات و مشاوره‌های طولانی مدت، مادر به این نتیجه می‌رسد که مشکل من ربطی به حضور جنینم ندارد و حذف جنین کمکی به حل مشکلم نخواهد کرد.

گاهی حتی برای جلوگیری از سقط یک جنین میجنگیم

وی افزود:گاهی حتی برای جلوگیری از سقط یک جنین میجنگیم یعنی تمام قوا و نیروی خود را صرف جلوگیری از سقط جنین میکنیم آنچه که باعث شد جایزه ملی جمعیت را بگیریم شبکه سازی کشوری است، با محوریت دبیرخانه مرکزی نفس، به تمام شهر‌ها سفر کردیم و جلسات توجیهی چهره به چهره برای ماما‌ها و کادر بهداشت و درمان برگزار کردیم.

مدیر مرکز نفس خراسان رضوی با بیان اینکه این جایزه در ۱۰ عرصه مختلف مانند خانواده برتر، نخبه برتر در عرصه جمعیت و سازمان مردم نهاد برتر اهدا شد که مرکز نفس مشهد توانست جایزه ملی

جوانی جمعیت را در بخش سازمان مردم نهاد برتر به خود اختصاص دهد گفت: هم اکنون دو سال از تاسیس مرکز نفس می‌گذرد و هم در سطح خراسان و هم در سطح کشور در مجموع ۱۲۵ شعبه فعال دارد، طی این مدت از سقط و قتل دو هزار جنین در خراسان رضوی پیشگیری شده است.

زاده احمد گفت: در شعب مرکز نفس در کشور به طور میانگین ماهانه از قتل حدود هزار جنین جلوگیری میشود البته این آمار در مقایسه با آمار رسمی سقط در کشور که روزی هزار سقط است معادل سه درصد است که امیدواریم این مرکز خودجوش مردمی بتواند این درصد را افزایش دهد و از قتل تعداد بیشتری از جنین‌ها جلوگیری بعمل آورد.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->